Kuidas tehakse kuumpresstrükki?

Kuumpresstrükk on enamlevinud trükitehnikaid väiksemate koguste tarbeks, kus õhuke kile pressitakse toodetele. Väga palju kasutatakse just spordiriiete puhul toetaja logode, nimede ja numbrite lisamisel särkidele/pükstele/pusadele, samuti tööriided või näiteks vihmavarjudele.

Tööprotsess

Soovitud kujundus lõigatakse kilelõikuriga välja ja puhastatakse üleliigne materjal. Toode asetatakse kilelõikuri plaadile ja kile pressitakse kõrgel temperatuuril (min. 150⁰C) tootele.

Millistel juhtudel on hea kasutada presstrükki?

Levinuim kasutusvaldkond on spordimeeskondade rõivad. Igal meeskonna liikmel on tavaliselt oma number ja nimi seda kõike siiditrüki tehnikas teostada oleks mõttetult aeganõudev ja töömahukas protsess. Siin tulebki appi presstrükk. Arvutis kujundame just teie soovidele vastavalt kujutised ja lõikame need plotteriga vastavast spetsiaalkilest välja, puhastame liigsed osad ja kanname kuumpressiga särgile. Tulemuseks on kauakestev ja silmapaistev trükk. Printerikile võimaldab kasutada erinevaid värvivariatsioone ja kanda toodetele ka fotosid. Plotteri kile on värvi poolest vastupidav ja erksavärviline.

Kasutusvaldkond on sellisel juhul veelgi laiem ja võimalusterohkem. Tänu toorainete suhtelisele kallidusele aga mõtekas siiski väiksemate koguste trükkimisel. Kust jookseb aga piir väikese ja suure koguse vahel, seda otsustab tavaliselt kalkulatsioon. Hinnapakkumist tehes pakume alati piiripealsetele kogustele kaks erinevat hinda nii presstrükile kui siiditrükile, millise tehnika valite jääb sel juhul juba teie otsustada!